A101 İnstagram hediye çeki gerçek mi? A101 İnstagram hediye çeki kazandınız dolandırıcılığı

A101 İnstagram hediye çeki : Cep telefonlarına gelen ‘A101 İnstagram hediye çeki kazandınız’ mesajı ile karşılaşan kullanıcıların kafası gelen mesajın gerçek mi yoksa dolandırıcılık yöntemi olup olmadığı konusunda epey karışmış durumda. Özellikle son zamanlarda sayıca fazla artış gösteren mesajları alan kullanıcılar, ‘A101 İnstagram hediye çeki mesajları gerçek mi?’ sorusuna yanıt aramasını da hızlandırdı.

A101 İnstagram hediye çeki gerçek mi?
A101 İnstagram hediye çeki gerçek mi?

Türkiye’nin en büyük zincir marketlerinden biri olan A101’in adı çekiliş dolandırıcılığına karıştırıldı. Geçtiğimiz yıl ve bu yıl ‘A101 İnstagram Hediye Çeki’ başlığı ile cep telefonlarına gönderirken mesajla kişiler haberleri olmadan dolandırılmaya başlandı.

Ekonomik durumu iyi olmadığı kişiyi tespit eden ve onun bu durumundan faydalanmak isteyen dolandırıcılar, özellikle İnstagram, WhatsApp, Telegram, Facebook gibi platformlar üzerinden kişilere asılsız mesajlar göndererek onları tuzaklarına düşürüyorlar. Sosyal medya hesapları içinde yer alan mesajlaşma uygulamaları üzerinden oluşturulan hesaplar ile şans oyunlarına inanan kullanıcılara ‘A101 İnstagram Hediye Çeki Kazandınız’ ifadelerinin yer aldığı mesajlar gönderiliyor. Bu yolla bağlantı kurdukları kişileri tuzaklarına düşüren dolandırıcılar, hediyeyi duyan kişileri kolaylıkla dolandırabiliyorlar.

A101 İnstagram hediye çeki mesajları gerçek mi?

A101 İnstagram Hediye Çeki kazandınız gibi gelen mesajların tamamen asılsız olduğu söyleniyor. Kişilere mesaj olarak gelen bu bildirimin gerçek olmadığı sadece kişileri kandırabilmek için hazırlanan bir oyun olduğu belirtiliyor. Özellikle, İnstagram, WhatsApp ve Facebook gibi sosyal medya platformlarından gelen A101 Hediye Çeki mesajına aldırış edilmemesi gerektiği bildirilirken, bu mesajı gönderen kişinin asıl amacının, mesajı alan kişiyi bağlantıya giriş yaptırarak kişi bilgilerine ulaşmak olduğu ifade ediliyor.

Dolandırıcılar, gönderdikleri link ile kişilerin sistemlere kayıtlı olan bilgilerine kolaylıkla ulaşabilirken yapılan görüşmelerde adınızı bildiği için güvenli kişi olduğunu anlatarak ikna ediyor ve o sırada telefon numarasını kullanıcıdan bizzat istiyor. Ayrıca cep telefonuna gönderilen onay kodunu da dolandırmak istedikleri kişide alan dolandırıcılar, kişiyi abonelik sistemine dahil ederek istedikleri gibi tuzaklarına düşüyorlar.

A101 Hediye Çeki Dolandırıcılığı

2022 yılında A101 zincir market dolandırıcılığında bir ilke imza atarak, “A101 Instagram Hediye Çekleri” adı altında yeni bir boyut kazandırıyor. Dolandırıcılar, sosyal medya ve mesajlaşma uygulamaları aracılığıyla insanlara bu başlıkla mesajlar gönderir. Kötü ekonomiden yararlananlar, insanların cebinden kuruş çalmaya çalışıyor. Instagram, WhatsApp, Telegram, Facebook ve TikTok başta olmak üzere ülkemizde popüler olan sosyal medya uygulamalarını hedef alıyorlar. Bu sosyal medya ve mesajlaşma uygulamalarında oluşturdukları hesapları kullanarak, şanslı olanlara “A101 Instagram hediye sertifikası kazandınız” gibi mesajlar göndererek, tek tek gönderdikleri bağlantıya tıklamalarını sağladılar. Hepsini deşifre ediyoruz ve A101 hediye çeki dolandırıcılığında kullanılan tüm yöntemleri anlatıyoruz. 2022 yılı boyunca da bu ve benzeri tüketicileri yanıltmak için farklı kişilerin planlarını duyurmaya devam edeceğiz.

Tamamen Dolandırıcılıktır Kanmayın!

Zincir marketlerde hediye çeki kazandınız, A101 1000 liralık çekiliş kazandınız gibi mesajlar vatandaşların sosyal medya hesaplarına veya mesaj olarak gelmeye başladı. Dolandırıcılar bir link üzerinden form doldurtuyor ardından kişisel bilgilerinizi çalmaya çalışıyor. Bu ve buna benzer yöntemlere kesinlikle kanılmaması gerekmektedir. Bu tür oyunlara karşı yetkililer uyarıyor. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir