Add Your Birthday İnstagram Nedir? Nasıl Kapatılır?(2024)

Add Your Birthday İnstagram Nedir? Bu yazımızda sizlere Add Your Birthday İnstagram Ne Demek? (Nedir) (2024) ilgili merak edilenleri yazacağız. Bu hata nasıl kapatılır? soruları gerçekten merak uyandırıyor.

İnstagram üzerine yeni gelen güncelleme ile birlikte karşısına çıkan Add Your Birthday İnstagram Nedir? sorusu popüler olmaya başladı. Son birkaç gündür Instagram, birçok kullanıcıdan doğum günlerini girmelerini istiyor.

Kullanıcılar Instagram’a giriş yaptıktan sonra, “Add Your Birthday” hatası ile karşılaşıyırlar. Kısacası Instagram’a doğum tarihlerini vermelerini isteyen bir mesaj alıyorlar. Peki neden instagram doğum günü tarihi istesin ki gibi soruları duyar gibiyim. Şimdi gelin birlikte Add Your Birthday İnstagram Nedir? sorusu ve bu küçük güncellemenin yeni kurallarına beraber bakalım.

Add Your Birthday İnstagram Nedir?

Add Your Birthday İnstagram uyarısının ne olduğunu merak eden kullanıcıların kafası bir hayli karıştı. Kullanıcıların doğum gününü girmesini isteyen bir mesaj görüntülendikten sonra birçok Instagram kullanıcısı Add Your Birthday İnstagram Ne Demek sorusunun cevabını araştırmaya başladı.

Add Your Birthday İnstagram
Add Your Birthday İnstagram

Instagram, “reklamlar da dahil olmak üzere deneyiminizi kişiselleştirmenize yardımcı olmak için doğum gününüzü kullanacak.” 

Instagram’ı kullanmak için kullanıcıların artık doğum günlerini girmeleri gerekiyor; bu, Instagram’ın uygulamayı daha güvenli bir yer haline getirmek için getirdiği bir kural olarak gözüküyor.

Instagram Neden Doğum Günümü Girmemi İstiyor

Artık tüm yeni kullanıcıların doğum günlerini girmeleri gerekiyor ve mevcut kullanıcılardan yayınlarına mesajla doğum tarihlerini eklemeleri isteniyor.

Instagram, 30 Ağustos 2022’deki bir blog gönderisinde şunları söyledi:

“Gençler için daha güvenli, daha özel deneyimler yaratmak için daha fazlasını yapmak istediğimiz konusunda nettik. Bunu yapmak için Instagram’da herkesin kaç yaşında olduğunu bilmemiz gerekiyor, bu yüzden insanlardan doğum günlerini daha önce paylaşmadıysa bizimle paylaşmalarını istemeye başladık.”

“Bu bilgi, gençler için yeni güvenlik özellikleri oluşturmamıza ve doğru yaş grubuna doğru deneyimleri sunmamıza yardımcı oluyor” diye eklediler. Ayrıca, insanların yaşını sormanın Instagram’ın size alakalı reklamlar göstererek “deneyiminizi kişiselleştirmesine” yardımcı olduğunu da ortaya çıkardılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir