Apple Kimliği Sunucusuna Bağlanma Hatası ve Çözümü (2024)

Apple Kimliği Sunucusuna Bağlanma Hatası ve Çözümü 2024’de en sık karşılaşılan sorunlardan biri Apple Kimliği sunucusuna bağlanma hatası karşımıza çıkmakta. Sorunları çözmek için sunduğumuz yöntemleri kullanabilirsiniz. Sorun devam ederse, size bazı yeni yaklaşımlar göstereceğiz. 2024 yılına kadar Apple Kimliği sunucusuna bağlanırken hata yaşayan kişiler için güncel çözümler sunmaya devam edeceğiz. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki milyonlarca Apple markalı cihazda görülebilen bu hata, baş belası olmaya başlamıştı. Kullanıcılar, bunun kendilerinde mi yoksa cihazlardan mı bir sorun olduğu konusunda şaşkına döndüler.

Apple Kimliği Sunucusuna Bağlanma Hatası
Apple Kimliği Sunucusuna Bağlanma Hatası

Apple Kimliği Sunucusuna Bağlanmayla İlgili Bir Hata Oluştu

Apple’ın bu hata hakkında bir duyuru yapmak isteyip istemediği belli değil. Müşterilerin resmi web sitelerinde çok sık almaya başladıkları “Apple Kimlik sunucusuna bağlanırken bir hata oluştu” uyarısına da bir çare bulamadılar. Bu gerçekleştiğinde, oturum açamayan kullanıcılar, sorunun kaynağının kendileri olduğuna inanmaya başlar. Sorunun kaynağı siz olmasanız da, sorunu çözecek olan siz olacaksınız.

Aşağıda verdiğimiz yöntemleri kullanarak sorunları ortadan kaldırabileceksiniz. Önerilen düzeltmeleri denedikten sonra sorun yaşamaya devam ederseniz lütfen bize bildirin. Size özel benzersiz ve yenilikçi çözüm teknikleri üretmeye devam edeceğiz. Aşağıdaki çözümleri test etmek ve doğrulamak için farklı cihazlar kullanıldı.

  • Cihazınızı yeniden başlatın.

Apple cihazlarındaki bazı arka plan uygulamaları, iOS işletim sistemi nedeniyle düzgün çalışmayabilir ve çeşitli hatalara yol açabilir. Bir hata oluşup oluşmadığını görmek için cihazınızı yeniden başlatın.

  • iCloud üzerinden çıkış yapınız.

Oturumu kapatıp tekrar açmak, iColoud’da oturum açmaya çalışırken “Apple Kimlik Sunucusuna Bağlanırken Hata Oluştu” mesajı alan kişiler için sorunu çözer.

  • Tarih ve Saat Ayarları

Cihazınızın tarih ve saat ayarlarının doğru olup olmadığını kontrol edin. Tarih ve saat ayarlarınızı kontrol ederek saatlerinizin doğru ayarlandığından emin olun.