Challenge Required Ne Demek? Çözümü Nedir? (2024)

Challenge Required Ne Demek ? Her ay 1 milyardan fazla insan Instagram platformunu kullanıyor ve fotoğraf paylaşım uygulaması hızla şimdiye kadarki en popüler sosyal medya platformlarından biri haline geldi.

Instagram kullanıcıları hesaplarına giriş yapmaya çalıştıklarında Challenge_Required hatasını görüyorlar. Ancak, Instagram’ı kullanan bir milyardan fazla aktif günlük kullanıcı olduğu göz önüne alındığında bu hatanın oluşması hiç de şaşırtıcı değil. Peki Challenge Required Ne Demek? sorusunun cevabını sizler için vermeye çalışalım.

Challenge Required Ne Demek

Instagram Challenge_Required Hatası Nedir?

Temel olarak, Challenge_Required hatası, Instagram tarafından oturum açan kullanıcıları (gerçekten insansa) belirlemek için kullanılan bir güvenlik özelliğidir. İnsanlar olmasaydı Instagram’ı başka kim kullanırdı diye düşünebilirsiniz. Botların var olduğunu biliyoruz. Platformu bizim gibi kullanabilirler, ancak hesabınızı bilgisayar korsanlarına karşı tehlikeye atabilecek bazı şeyler de yapabilirler.

Bazı kullanıcılar için Checkpoint_Required hata mesajı alıyorlar – farklı bir hata ama aynı çözüm ve anlama sahip.

Bu hata, özellikle bir kullanıcı uygulamayı kullanmak yerine web için Instagram üzerinden oturum açtığında ortaya çıkar. Bu aynı zamanda yeni bir cihaz üzerinden giriş yaptığınızda da meydana gelebilir; bu, Instagram’ın cihazınızı tanımadığı ve giriş yapmanıza izin vermeden önce bazı doğrulamaların yapılması gerektiği anlamına gelir.

Instagram üzerindeki bu hata hakkında gerçekten endişelenecek bir şey yok. Zaman zaman ortaya çıkabilir, ancak amacı yalnızca hesabınızı güvenceye almak ve zararlı yazılımlardan korumaktır.

Challenge_Required Hatasının Çözümü (2023)

Challenge_Required Hatasının çözümü oldukça basit ve kolaydı. Tek yapmanız gereken mobil cihazınızdaki uygulamayı kullanarak Instagram’a giriş yapmak. Çalışması ve hesabın size ait olduğunu kanıtlaması için Instagram mobil uygulaması üzerinden birkaç kez giriş yapmanız gerekebilir.

Challenge_Required  Hatası
Challenge_Required Hatası

Birkaç denemeden sonra hata hala devam ediyorsa, IP adresiniz Instagram sunucularında kara listeye alınmış olabilir.

Kara listeye alınmış bir IP adresi için tek çözüm önerisi VPN’dir. Ayrıca, gerçekten web üzerinden Instagram’da oturum açmanız gerekiyorsa ve bunu mobil cihazlarda yapmak istemiyorsanız bir VPN hizmeti kullanabilirsiniz.

Hiçbir şey işe yaramazsa, tek yapmanız gereken Instagram’ın desteğiyle iletişime geçmek ve hesabınızla ilgili olası sorunlar hakkında bilgi almak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir