instagram Hikayeye Link Ekleme işlemi [2024] Yeni

2024’deki instagram Hikayeye Link Ekleme işlemi güncellemesinin tanıtımıyla artık herkes hikayelerini bağlayabilir. Artık tüm kullanıcılar bir sonrakini görmek için bir kat bağlantısını yukarı kaydırabilir. Artık herkeste büyük hesapların hikayelerinde görmeye alıştığımız linklere sahip hikayeleri görebileceğiz. Takipçi sayısından bağımsız olarak, özel ve kişisel olanlar da dahil olmak üzere her tür hesap için bir Instagram katına bağlantı eklemek mümkün olacaktır. Yerel bir küçük işletme hakkında katınıza bir bağlantı ekliyorsanız veya kendi kişisel profilinize bağlantı veriyorsanız, bu talimatları izlemeniz yeterlidir.

İnstagram Hikayeye Link Ekleme

Büyük Instagram hesapları genellikle bir Instagram Hikayesine Link Ekleme seçeneğine sahip olan tek hesaptı. Ancak, o tarihte yayınlanması planlanan yeni bir güncelleme sayesinde, kullanıcılar 2023’den itibaren kendi hikayelerine bağlantılar ekleyebilecekler. Küçük işletmelerin yanı sıra kişisel hesapları olan bireyler, bu şekilde hikayelerinin bağlantılarını paylaşma olanağına sahip olacaklar. Instagram, Aralık ayında yukarı kaydırmaya eklenen bağlantı özelliğinin tüm kullanıcılar için eşit olmayan bir oyun alanı oluşturduğunu keşfetti. Yeni güncelleme artık kullanıcıların hikayelerine bağlantı eklemesine izin veriyor.

Öne çıkan Instagram sayfalarının hikayelerine ekledikleri bağlantılar bu yeni güncellemeden olumsuz etkilenmeyecek. Popüler inanışın aksine, bu tam tersi bir etkiye sahip olacak ve kullanıcıları daha fazla hikayedeki bağlantıları tıklamaya teşvik edecektir. Kullanıcılar, ilgilerini çeken bir makaledeki bağlantılara kolayca tıklayabilecekler.

2024’de Yeni Instagram Hikayeye link eklemek, geçmişte olduğundan farklı bir şekilde yapılacak. Sonuç olarak herkesin kavrayabilmesi için bu konuyla ilgili video içerikler üreteceğiz.

  1. Cihazınızdan Instagram’a giriş yapın 
  2. Yeni bir hikaye oluşturun 
  3. Altta yer alan sticker simgesine tıklayın 
  4. Yönlendirmek istediğiniz bağlantıyı girin  
  5. Bağlantıyı girdiğiniz stickerı renklendirin, özelleştirin ve hikayenizde istediğiniz yere konumlandırın 
  6. Hikayeyi paylaşın 

İnstagram Hikaye Link Ekleme konusunda sıkıntı yaşayanların çıkmıyor şeklinde yaptıkları şikayetleri araştırdık. 2024 yılı boyunca bu içeriği güncel tutmaya devam edeceğiz.

Başlamak için normal şartlar altında tamamlamanız gereken iki adım vardır. Başlamak için ayarlar>hesap’a gidin ve hesap türünüzü “işletme” olarak değiştirin. Bu işlem sadece birkaç saniye sürer. İkincisi, gülünç olan en az 10.000 instagram takipçinizin olması gerekiyor. Yine de, alternatif bir çözüm yok mu? Bunda hiç şüphe yok. Tabi ki var.

Kişisel hesaplarınızdan herhangi biri bir işletme hesabına dönüştürülmelidir. Ayarlar>hesap bölümü bu seçeneği bulacağınız yerdir. Link eklemek için Instagram’ın kendi özelliklerini kullanıp kullanamayacağımızı görmek için küçük bir oyun oynayacağız.

Sosyal medyaya aşina olanlarınız Instagram TV’den (IGTV) haberdardır. Bağımsız bir uygulama olsa bile, Instagram, ana uygulamaya yapılan son güncellemeyle entegre etti. Bu, Instagram’ın video paylaşım uygulaması IGTV kullanılarak gerçekleştirilecek.

İnstagram Hikaye Link

Öncelikle sağ üstteki mercek tuşuna basıyoruz. Ara ksımının altında IGTV var. Ona tıklayınız. Sağ üstte bir + sembolü görmektesiniz. + Sembolüne tıklayınız. 1dakika 15 saniyelik bir video yükleyin linkini koyduğunuz şeyin tanıtımı olabilir.

Sonrasında ne zaman hikaye atsanız o videonun linkini ekleyebiliyorsunuz eğer o videoda da diyelim ki YouTube kanalınızın linkini paylaştınız. Videoya verdiğiniz isme insanlar tıklayarak otomatik olarak o linke gidebilirler.