Netflix Hata Kodu NW-3-6 Nasıl Onarılır? Çözümü (2023)

Netflix hata kodu NW-3-6 ile karşılaştıysanız, bir ağ hatası yaşıyorsunuz ve izlemek istediğiniz dizi ve filmlere ulaşamıyorsunuz demektir. Bu yazımızda, bu hata koduna neyin neden olduğu ve nasıl düzeltileceği konusunda size yardımcı olacağız.

Netflix Hata Kodu NW-3-6

Netflix Hata Kodu NW-3-6 nedir?

Netflix hata kodu NW-3-6’ya genellikle şunu okuyan bir mesaj eşlik eder:

Netflix’e bağlanırken sorun yaşıyoruz. Lütfen tekrar deneyin veya şu adresi ziyaret edin: www.netflix.com/help.

Bu hata kodu, ağ bağlantısı sorunlarınız olduğu ve büyük olasılıkla ev ağınızın doğru yapılandırılmadığı veya internet bağlantınızın çalışmadığı anlamına gelir.,

Netflix Hata Kodu NW-3-6’yı Nasıl Düzeltebilirim? Çözümü Nedir?

En sevdiğiniz programları ve filmleri izlemek için Netflix’inizi bağlayamıyorsanız, tekrar başlatmak için bu sorun giderme adımlarını uygulayabilirsiniz.

  1. Akış cihazınızı yeniden başlatın. İster Roku ister akıllı TV kullanıyor olun, basit bir yeniden başlatma, akış cihazının önbelleğini temizleyebilir ve Netflix’inize yeniden erişmenizi sağlayabilir.
  2. Ağınızı yeniden başlatın . Sorun, ev ağınızda kullandığınız yönlendirici veya modem olabilir. İnternete bağlı değilse Netflix izleyemezsiniz. Akış cihazınızı yeniden başlatmak işe yaramadıysa, ağınızı yeniden başlatmak bir sonraki en iyi şey olabilir.
  3. Varsayılan bağlantılarınızı geri yükleyin. Varsayılan bağlantılar, modeminizi ilk kurduğunuzda otomatik olarak gerçekleşen bağlantılardır. Bu ayarları değiştirdiyseniz, bunları fabrika varsayılanlarına sıfırlamak, yaşadığınız sorunu çözebilir. Modem ayarlarınıza erişmek için yönetici olarak oturum açmanız gerekir.

Not: Varsayılan ayarlarınızı geri yüklemek, modeminizin parolasını varsayılan parolaya döndürürse, varsayılan parolayı kullanmak bir güvenlik riski oluşturacağından bunu tekrar değiştirmeyi unutmayın.

  1. VPN’inizi kapatın. Bir sanal özel ağ (VPN) kullanıyorsanız, onu kapatmayı deneyin. Bir VPN, Netflix’in bölgenizi görmesini engelleyebilir ve bu da bölgesel içerik kısıtlamalarına dayalı olarak coğrafi sınırlamayı tetikleyebilir. VPN’inizi kapatmak Netflix’in tekrar çalışmasını sağlayabilir.
  2. Akıllı TV’nizi doğrudan modeminize bağlayın. Hala bağlantı sorunu yaşıyorsanız veya kablosuz bağlantınız yavaşsa, akıllı TV’nizi bir ethernet kablosu kullanarak doğrudan modeme bağlamayı deneyin. Bu, yalnızca akış sırasında size daha iyi bir sinyal vermekle kalmaz, aynı zamanda yaşadığınız her türlü sorunu çözebilir.

DNS ayarlarınızı doğrulayın . Bunu yapmak, özellikle bir oyun konsolundan akış yapmaya çalışıyorsanız çok önemlidir. DNS sunucusu ayarlarınız yanlışsa , eğlencenizi yayınlamak için internete bağlanamazsınız.

Oyun sistemi kullanmıyor olsanız bile yönlendiricinizdeki DNS sunucularını değiştirmeniz gerekebilir .

  • PlayStation için: Ayarlar > Ağ Ayarları > İnternet Bağlantı Ayarları > Özel’e gidin ve Kablolu Bağlantı veya Wi-Fi’yi seçin . Ardından aşağıdaki ayarları kullanın:
  • IP Adresi Ayarı: Otomatik
  • DHCP ana bilgisayar adı: Ayarlama
  • DNS Ayarı: Otomatik
  • MTU: Otomatik
  • Proxy Sunucusu: Kullanmayın
  • Xbox için: Ayarlar > Sistem Ayarları > Ağ Ayarları >  > Ağı Yapılandır seçeneğine gidin . Ardından, DNS Ayarlarına gidin ve Otomatik öğesini seçin . İşiniz bittiğinde Xbox’ınızı yeniden başlatmanız gerekecek.
  1. Modeminizi veya yönlendiricinizi sıfırlayın . Yeniden başlatma işe yaramadıysa, bir sonraki seçeneğiniz yönlendiriciniz ve modeminiz de dahil olmak üzere ev ağınızı sıfırlamak olacaktır. Ağınızı sıfırlamak birkaç dakika sürecektir, ancak sorun hatlardaysa veya yönlendiriciniz veya modeminiz düzgün çalışmıyorsa, bu yeniden çalışmasını sağlayabilir.

Sık Sorulan Sorular

  • Netflix hata kodu NW-2-5’i nasıl düzeltirim? Netflix hata kodu NW-2-5, genellikle bir ağ bağlantısı sorunu olduğu anlamına gelir. Netflix hata kodu NW-2-5’i düzeltmek için ekranda Tekrar Dene’ye basmayı deneyin ; ağa ulaşabilirsiniz. Bu işe yaramazsa, akış cihazınızın ağa bağlı olduğundan emin olun ve akışı destekleyen bir ağda olduğunuzu doğrulayın. Sorun gidermek için akış cihazınızı yeniden başlatın, ev ağınızı yeniden başlatın ve Wi-Fi sinyalinizi güçlendirmeyi deneyin .
  • Netflix hata kodu 300 nedir? Netflix hata kodu 300, bir Sony TV’de veya Blu-ray oynatıcıda Netflix’in çalışmasıyla ilgili bir sorun olduğunda görünür. Uygulamayı yeniden başlatmak ve bunun sorunu çözüp çözmediğini görmek için Yeniden Dene’yi tıklayın . Değilse, ağ tıkanıklığının düzelip düzelmediğini görmek için birkaç dakika bekleyin ve ardından Netflix’i yeniden başlatmayı deneyin. Sorun yaşamaya devam ederseniz, Sony destek ile iletişime geçin .
  • Netflix hata kodu 111 ne anlama geliyor?Netflix hata kodu 111 ile karşılaşırsanız, Android TV veya Amazon Fire TV cihazınızın yenilenmesi gerekiyor demektir. Amazon Fire TV cihazınızda, Ayarlar > Uygulamalar > Yüklü Uygulamaları Yönet’e giderek Netflix uygulama verilerini temizleyin ; Netflix uygulamasını seçin ve Verileri Temizle > Verileri Temizle > Önbelleği Temizle’ye basın . Android TV’de Ayarlar > Uygulamalar > Sistem uygulamaları > Netflix seçeneğine gidin ve ardından Verileri temizle seçeneğine basın .

Yukarıda verdiğimiz bilgiler hata ile karşılaşanların çözmek için başvurdukları yöntemlerden oluşmaktadır. Eğer hala Netflix Hata Kodu NW-3-6 sorunu ile karşılaşıyorsanız yorum olarak bildirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir