Spam Nedir?

Spam Nedir diye merak ediyorsanız bir yerlerde spam uyarısı almış olabilirsiniz. Bu yazıda spam nedir, instagram ve benzeri yerlerde spam nedir onu öğrenebilirsiniz.

spam nedir

E-postanın birkaç dezavantajından biri, “Spam” denen şeydir ve Yahoo, Google veya Microsoft gibi web posta hizmetleri sunan çoğu kuruluş bu sorunu en aza indirmeyi başarmış olsa da, gerçek şu ki, biz bunu yine de bulacağız posta kutumuzda bir mesaj türü olarak.

Spam, talep edilmeyen ve aynı anda çok sayıda alıcıya gönderilen herhangi bir e-posta olarak tanımlanır. Bu e-posta veya spam biçimi genellikle reklam göndermek için kullanılır, ancak genellikle virüsleri, kötü amaçlı yazılımları ve diğer kötü amaçlı yazılımları yaymak için kullanılır.

Spam nedir?

İstenmeyen e-posta gönderenler veya istenmeyen posta oluşturma ve yayma sorumlusu olanlar, genellikle her biri belirli bir amaç için uzmanlaşmış çeşitli istenmeyen posta gönderme yöntemlerini kullanır ve bu, istenmeyen postanın her zaman istenmeyen posta olmadığını ima eder.

Spam türleri

Şu anda kullanılabilen çeşitli spam türleri vardır ve daha önce belirtildiği gibi, spam gönderenler, eylemde bulunmak istedikleri duruma bağlı olarak bunları kullanır. Onları bundan sonra tanıyacağız çünkü onları tanıyıp onlarla daha büyük bir hassasiyetle savaşabileceğiz.

E-posta Spam : “Önemsiz posta” veya “önemsiz posta” olarak da bilinen e-posta spam’i, neredeyse kesinlikle deneyime sahip olduğumuz en yaygın istenmeyen posta biçimidir.

Haplar, kumarhane web siteleri, diyetler ve benzerleri gibi başka yollarla pazarlanması zor olan her türden ürünün pazarlanması, bu spam biçiminin ortak bir özelliğidir.

Sosyal medyada spam: Çoğunlukla Facebook gibi sosyal medya sitelerinin kullanıcıları tarafından öfkelerini itibarsızlaştırmak, alay etmek veya öfkelerini serbest bırakmak için kullanılır. Aynı zamanda iş için olduğu kadar kötü amaçlı yazılımları ve diğer riskleri yaymak için de kullanılır.

Çevrimiçi oyunlarda istenmeyen e-posta: Bu tür spam, o anda çalışan oyunun diğer oyunlarını veya modlarını tanıtmak amacıyla normalde oyuncular arasında oluşturulan mesajlardan ve konuşmalardan yararlanır.

Anlık mesajlaşma yoluyla gönderilen spam: İstenmeyen posta gönderenler, bu tür istenmeyen postaları anlık mesajlaşma yoluyla göndermek için başka yollarla toplanan posta listelerini kullanır.

Aynı zamanda “Spin” olarak da bilinir ve çoğunlukla tehlikeli web sitelerine bağlantılar yaymak için kullanılır.

Video Spam: YouTube gibi çevrimiçi video sitelerini ziyaret edenler, bir videonun başlığının ve küçük resminin bazen videonun gerçek içeriğiyle aynı olmadığını fark etmiş olabilir. Bu, “Video Spam” olarak adlandırılır ve genellikle ürünlerin veya web sitelerinin reklamını yapmak için kullanılır.

Blog Spam : “Blam” olarak da bilinen blog spam’i, öncelikle yorum kutusu aracılığıyla başka bir bloga veya web sitesine trafik çekmek için kullanılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir