Valorant Val 5 Hatası Çözümü (2023)

Valorant Val 5 Hatası ile karşılaşan oyuncular için çözüm yöntemini ve gelecekte nasıl önlenebileceğini tartışıyoruz. Bu adımları izlerseniz sorunu tamamen çözebilirsiniz. Oyunu deneyimleyen oyuncular, Riot Games kapalı betayı ilk açtığında grafikleri ve düzeni sevse de, onları aşık eden şey karşılaştıkları sayısız hata oldu.

Oyun resmi olarak piyasaya sürüldüğünde Val 5 Hatası da dahil olmak üzere birçok hata keşfedildi. Birçok oyuncu, bu tür hataların hala var olması ve zamanın geçmesine rağmen oyunda devam etmesinden rahatsız oluyor. Önceki gün sorunsuz oynadıktan sonra oyuna girmeye çalıştığımızda ve çözüm bulamadığımızda ertesi gün hata almamız çok can sıkıcı.

Tüm Valorant oyuncularının şikayetlerinin ve tepkilerinin farkındayız. Amacımız Türk oyuncu kitlesine sorunsuz bir oyun deneyimi sunmaktır. Bu nedenle Val 5 Hatasının nasıl düzeltileceğiyle ilgili bu kılavuzu bir araya getirdik. İşte tüm yıl boyunca oyuna giriş yapamadıysanız yapmanız gerekenler.

Valorant Val 5 Hatasının Sebebi Nedir ve Bu Hata Ne Anlama Geliyor?

Hata kodları her çevrimiçi oyunda bir sebepten dolayı oyuncuların önüne çıkar ve bir amaca hizmet eder. Oyunun arka plan kodlarının düzgün çalışması ve oyunun düzeninin bozulmaması için oyuncuların düzgün bir sıra izlemeleri beklenir. Valorant oyununun adının Val 5 Hatası ve çözüm bulamama gibi çeşitli sorunlarla ilişkilendirilmesi bizleri çeşitli sorular sormaya sevk ediyor. Aşağıda sunduğumuz çözümler işinize yaramadıysa ve sorun devam ederse lütfen bize bildirin. Yıl boyunca size güncel çözümler sunmaya devam edeceğiz.

Valorant Val 5 Hatası
Valorant Val 5 Hatası

Genellikle oyun sunucularına atfedilen bu hata, aslında kullanıcı kaynaklı sorunların bir sonucudur. Valorant oyununa giriş yapmaya çalıştığınızda Val 5 Hatası yazan bir uyarı alıyorsunuz ve giriş yapamıyorsunuz. Bu sorun oyunun ilk çıkışından beri var ve tüm dünyada yüz binlerce oyuncuyu etkiliyor. . Bu kadar yaygın bir konu olmasına rağmen, yerli kaynaklar çözüm için yetersizdir.

Valorant Val 5 Hatası gibi sorunlarla nasıl başa çıkıyorsunuz? İnternette resmi bir sayfa açtı. Bu kadar büyük ve popüler bir oyun, sorunları çözmek ve yok etmek yerine, bunları sanki kullanıcıların çözebileceği sorunlarmış gibi bütünleştirir ve tüm yükü onlara yükler. Durum ne olursa olsun, bu sorunun cevabı artık elinizin altında. Ancak, gelecek güncellemeler ile hata kodu 39 gibi sorunlar tamamen çözülecektir.

Valorant Val 5 Hatası Nasıl Çözülür?

Valorant Hata Kodları için resmi çözümler aynıdır, bu da kullanıcıların bu oyunda karşılaştıkları hataları aynı sorunu yaşayan diğer oyuncuların çözümlerini kullanarak çözmelerine neden olur. Daha önce Val 5 Hatası ile karşılaşan Valorant oyuncularına ulaşarak çözümlerini sorduk. Bu çözümleri, hala hatayı alan diğer Valorant oyuncularıyla test ettik ve hangisinin doğru olduğunu bulabildik.

Önce bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekir. Valorant oyununu oynamak için gereken dosyaların çoğu şu anda arka planda çalışıyor. Bu sorun, bu dosyaların eksik veya hatalı çalışmasından kaynaklanmaktadır. Cihazınızı yeniden başlatacak ve herhangi bir dosyanın eksik veya bozuk olup olmadığını size bildirecektir.

Şimdi bizim dediğimiz gibi bir “Temiz Önyükleme” yapalım.

  • Windows tuşuna ve aynı anda R tuşuna basarak Çalıştır menüsünü açınız,
  • Açılan Çalıştır penceresinde, “msconfig” yaz ve Tamam’a tıkla,
  • “Hizmetler” seçeneğine tıkla,
  • Burada bulunan “Tüm Microsoft hizmetlerini gizle” seçeneğini işaretle, <— Bu çok önemli; aksi halde bilgisayarını açamayabilirsin.
  • Listede bulunan tüm hizmetleri seçip “Tümünü devre dışı bırak” butonunu tıkla,
  • Daha sonra listeden vgc isimli hizmeti bul ve başındaki kutunun işaretli olduğundan emin ol, (bu hizmeti kapatmamalıyız çünkü bu hizmet Riot Vanguard’ın kendisi oluyor. onu kapatırsak oyuna giremeyiz.)
  • “Uygula”ya ve daha sonra “Tamam”a tıkla,
  • Bilgisayarını yeniden başlat,
  • Bu arada hizmetler içerisinden kapatmak istemediğin bir hizmet varsa açmış olduğun Hizmetler penceresinden o hizmeti tekrar açabilirsin.

Performansı artırmak ve olası çakışmaları önlemek için bazı arabirimleri devre dışı bırakmak isteyebilirsiniz. Bu arayüzlerden bazıları bilerek açılmış olabilir, ancak diğerleri varsayılan olarak açıktır. Bunları nasıl kapatacağınızı öğrenmek için aşağıdaki makaleyi okuyun:

  • https://support-leagueoflegends.riotgames.com/hc/tr/articles/360001277667-Disabling-Overlays

Şimdi de Gereksiz girişleri kaldırarak Registry’de bir değişiklik yapalım.

  • CCleaner indirmek için: https://www.piriform.com/ccleaner/download
  • Kayıt defteri temizleme: https://www.youtube.com/watch?v=dN1-kOQ7NNs

Güç ayarlarını da yapalım;

  • Denetim Masası’na gir.
  • Donanım ve Ses sekmesine tıkla.
  • Güç seçeneklerine tıkla. Buradan “Yüksek Performans” seçeneğini aktif edebilirsin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir