Zoom Dil Değiştirme Nasıl Yapılır? Zoom Türkçe Yapma 2024

Corono virüs hastalığının yaygınlaşmasından dolayı Milli Eğitim Bakanlığı almış olduğu karar ile uzaktan eğitime geçildi. Eba üzerinden verilecek olan eğitim için eba altyapısına dahil ettiği Zoom Cloud Meeting programı oldu. Uzaktan eğitim için öğrenciler ve öğretmenler halen salgının devam ettiği bu dönemde Zoom programını kullanarak online eğitime devam etmektedir.

Bir çok öğretmen ve öğrenci tarafından halen kullanılmakta olan Zoom Programı nasıl türkçe yapılır? Zoom Dil değiştirme gibi işlemleri nasıl gerçekleştirme konusunda bilgi vermeye çalışacağım. Tabi bu işlemleri yapmadan önce Zoom programı mobil ya da bilgisayarınızda kurulu olduğundan emin olmalısınız. Eğer Zoom programı yüklü değil ise Zoom Türkçe Yükle seçeneğine tıklayarak zoom programının kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz.

Telefon, tablet ve bilgisayarlara kurulumunda Zoom varsayılan dil olarak İngilizce olarak kurulur. Zoom türkçe yapma zoom dil değiştirme gibi sorulara yanıt arıyor iseniz bu yazımızda sorularınıza cevap bulacaksınız.

Zoom Dil Değiştirme

  • Eğer bilgisayarınızda ya da telefonunuzda zoom programı yüklü değil ise hemen yukarıda vermiş olduğumuz bağlantıya tıklayarak programı kurmakla işe başlayalım.
  • Eğer ilk defa zoom programına giriş yapacak iseniz kayıt oluşturunuz. Eğer önceden bir hesabınız var ise kullanıcı bilgilerinizi girerek programa giriş yapınız.
  • Zoom uygulamasına giriş yaptıktan sonra görev çubuğu üzerinin sağ tarafında bulunan zoom simgesine fare ile sağ tıklayın.
  • Açılan menü içerisinde Switch Languages seçeneğine tıklayın.
  • Açılan menüden dil seçimi işlemini gerçekleştirin.
  • Dil seçimi işlemini değiştirdikten sonra zoom dil değiştirme işlemi gerçekleşmiş olacak.
zoom dil değiştime

Zoom Türkçe Yapma

Zoom Türkçe yapma ve zoom türkçe çevirme ayarını yapmak isteyen kullanıcılar için ne yazık ki kötü bir haberimiz var. Şu an için Zoom için Türkçe dil desteği bulunmamaktadır.  Zoom İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Portekizce, Almanca , Çince, Japonca, Korece ve Rusça dil değiştirme seçenekleri bulunmaktadır. Fakat günümüzde yaygın olarak kullanılan zoom programı için ilerleyen günlerde bir tükçe dil desteği geleceği kanaatindeyim. Uygulamaya gelecek yeni güncelleme ile Türkçe dil desteği gelecektir.

Bu yazımızda Zoom dil değiştirme işlemini elimizden geldiği kadarı ile anlatmaya çalıştık. Program ile karşılaştığınız sorunları yorum kısmına yazabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir